Georganiseerd in samenwerking met VAD. Ongetwijfeld kwam je als zorg- of hulpverlener al in aanraking met een cliënt die worstelt met (zwaar) alcoholgebruik. In deze vorming krijg je meer inzicht in alcoholmisbruik en -verslaving. We lichten het complex samenspel van factoren toe die maken dat iemand een alcoholprobleem ontwikkelt. We zoomen in op de processen die leiden tot verslaving. De aanpak van middelenproblemen in de hulpverlening omvat heel wat aspecten: van opmerken en inschatten van de ernst, over motiveren tot terugvalpreventie en eventueel doorverwijzing.

Je staat stil bij de rol die jij (en jouw organisatie) kan opnemen en krijgt heel wat handvaten aangereikt om verder in de praktijk aan de slag te gaan rond dit thema.  

Doelpubliek 

Deze vorming is toegankelijk voor alle zorg- en hulpverleners uit de geestelijke gezondheidszorg die interesse hebben in het thema alcohol. Er is geen voorkennis vereist. 

Praktische info  

Datum: maandag 29/04/2024, van 9u30 tot 16u30, onthaal vanaf 9u

Locatie: Voskenslaan 95, 9000 Gent

Kostprijs: 95 euro inclusief water, koffie, thee en broodjeslunch   

Lesgever: Marc Tack, psycholoog en preventiewerker CGG Adentro Gent 

Aantal deelnemers: min 12 en max 20 deelnemers  

Uiterste inschrijvingsdatum: 12/04/2024 Na je inschrijving ontvang je een betalingsverzoek van zodra het minimumaantal deelnemers is ingeschreven. Je deelname is pas definitief na betaling.  

Accreditering werd aangevraagd

Contact  

Bij vragen: veerle.gerbosch@psyche.be, 0490 66 27 58 

Foto copyright: VAD