De MDFT interventies  zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en focussen zich op de processen die het middelengebruik in stand houden en dit in de verschillende systemen waarin de jongere zich ontwikkelt. Tegelijkertijd zijn de therapeuten aandachtig voor de unieke manier waarmee deze processen zich manifesteren in elke familie.

In deze tweedaagse vorming krijg je zicht op de behandeling. Deze bestaat erin de beschermende en de risicofactoren te evalueren en de individuele, familiale en sociale competenties te mobiliseren zodat de jongere opnieuw een normaal ontwikkelingstraject kan opnemen. De therapeut werkt in vier domeinen: adolescent, ouders, familie en extra-familiaal en mobiliseert een ondersteunende kring van volwassenen rondom de jongere. De therapie duurt ongeveer zes maanden verdeeld in drie fasen.

We bieden een uitgebreide kennismaking met dit model, zowel theoretisch als praktijkvoorbeelden. Het model wordt op een gestructureerde en interactieve manier voorgesteld.

Met deze vorming richten wij ons naar hulpverleners in de verslavingszorg die werken met gezinnen of hier graag meer over willen leren.

Doelpubliek

Hulpverleners in de verslavingszorg, Hulpverleners die werken met mensen met een alcohol- en of andere drugproblemen

 max. 18 deelnemers
 Accreditering werd aangevraagd

De sprekers

Sylvia Cool, Hoofd opleidingen/ Senior trainer MDFT Nederland, Gastdocent GZ-opleiding PPO Stichting Jeugdinterventies