Ga naar de inhoud
dinsdag 18 juni

ISPS Studiedag “Generatie op generatie - spoken uit het verleden”

Deze studiedag op 18 juni in Apeldoorn, georganiseerd door ISPS, richt zich op het begrijpen van transgenerationeel trauma en hoe dit kan bijdragen aan psychoses, door middel van lezingen en workshops van wetenschappers, zorgverleners, schrijvers en kunstenaars. Het evenement onderzoekt hoe trauma’s, zoals oorlogservaringen en onuitgesproken familiegeheimen, van generatie op generatie worden doorgegeven en invloed kunnen hebben op psychische gezondheid. De dag biedt een mix van wetenschappelijke presentaties, muzikale en artistieke intermezzo’s, en praktische workshops, met de nadruk op zorgverleners, familieleden en ervaringsdeskundigen, en biedt mogelijkheden voor netwerken en bijscholing.

Lees meer
donderdag 20 juni

Online infosessie 'Familierechten in recente wetgeving'

De afgelopen maanden zijn de Wet op de Patiëntenrechten en de wetgeving rond gedwongen opname gewijzigd, met een grotere rol voor familieleden en naasten. Jurist Stefaan Baeten en directeur Kim Steeman bespreken deze veranderingen en geven tips voor hulpverleners tijdens een online infosessie. De sessie is gratis, via Teams, en wordt opgenomen voor latere weergave.

Lees meer
vrijdag 21 juni

Congres: Medicatie bij personen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag

Congres 'Congres Medicatie bij personen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag', een genuanceerde blik op psychofarmaca vanuit een Quality of Life perspectief. Een organisatie van HOGENT Equality//ResearchCollective, PC Dr. Guislain, UGent en UZ Gent.

Lees meer
vrijdag 21 juni

Studiedag: Dubbele impact van suïcidaliteit en verslaving

Deze studiedag is gericht aan hulpverleners en naasten. Tal van experten zullen hun ervaringen en praktische tips met jou delen.

Lees meer