Ga naar de inhoud

Psyche e-learnings 

Psyche biedt je gratis interactieve e-learnings aan. Met deze e-learnings kun je eenvoudig je expertise vergroten. Bovendien volg je de e-learnings waar en wanneer jij dat wilt. Je volgt ze op eigen tempo, thuis of op het werk. Doorloop je een volledige module, dan krijg je na het slagen voor de kennistest een certificaat van deelname. De e-learnings blijven bovendien ook achteraf te bekijken. 

Twijfel jij nog of je een e-learning wilt volgen? Bekijk zeker het nieuwsbericht dat we schreven over e-learnings. Daar sommen we kort de voordelen op voor jou en je organisatie 

Wil je met je volledige organisatie gebruik maken van de e-learnings? Dat kan. 

EVENEENS IN ONS AANBOD
placeholder

Spanning, escalatie en agressief gedrag

Als zorgverlener word je soms geconfronteerd met agressief gedrag. Hiermee omgaan is niet eenvoudig. In deze e-learning ontdek je wat spanning, escalatie en agressief gedrag precies zijn, maak je kennis met verschillende vormen van agressief gedrag en krijg je inzicht in mogelijke oorzaken en beïnvloedende factoren.  

Duur: +/- 45 min 

Ontdek het hier
placeholder

Activeringstrajecten

Activeringstrajecten zijn tijdelijke trajecten voor werkzoekenden met cognitieve, medische, psychische, psychiatrische en/of sociale problemen, om hen voor te bereiden op betaalde tewerkstelling. De deelnemer krijgt een combinatie van werk- en zorgbegeleiding aangeboden, op en naast de werkvloer. 

Onze gratis e-learning is in de eerste plaats ontwikkeld voor alle medewerkers betrokken bij de activeringstrajecten. Ontdek alles over de doelgroep, de doelstellingen en het verloop van het traject. Daarnaast krijg je informatie over de concrete opdrachten en over de samenstelling van het netwerk in jouw provincie. 

Duur: +/- 60 min 

Ontdek het hier
placeholder

Verstandelijke beperking en psychische problemen

In deze gratis e-learning leer je als zorgverlener in de GGZ mogelijke signalen van een verstandelijke beperking (her)kennen. Je krijgt informatie over psychische problemen bij deze doelgroep en de uitingsvormen. Tot slot staan we stil bij zorgverlening, omgang en begeleiding.  

Duur: +/- 60 min

Ontdek het hier
placeholder

HerstelAcademie

Een HerstelAcademie biedt open cursussen aan over thema’s die te maken hebben met mentaal welbevinden en psychisch herstel. Ze bevinden zich overal in Vlaanderen. 

Kom in deze gratis e-learning te weten hoe een HerstelAcademie precies werkt. Maak kennis met de sleutelelementen, concrete organisatie en met de benadering van herstel. School jezelf bij als gezondheidsprofessional of als lesgever. 

Duur +/- 30 minuten 

Ontdek het hier
placeholder

Buddywerking Vlaanderen

Buddywerking Vlaanderen brengt een vrijwilliger in contact met een persoon met psychische moeilijkheden. Centraal in de werking staan: anderen helpen, vriendschappen opbouwen en een positieve impact hebben.  

Ontdek wat Buddywerking Vlaanderen doet, kom te weten wat je als buddy kan betekenen en of het iets voor jou is in deze gratis e-learning. 

Duur: +/- 20 minuten 

Ontdek het hier
placeholder

Kwartiermaken

Kwartiermaken is een omvattende mindset, methodiek en praktijk.  

In deze e-learning maak je kennis met deze benadering. Je leert over de kernbegrippen, de basishouding, soorten kwartiermaken en ontdekt inspirerende praktijken in deze gratis e-learning. We inspireren jou om hiermee aan de slag te gaan! 

Duur: +/- 60 minuten

Ontdek het hier
placeholder

Patiëntenrechten

Als zorgverlener ben je bekend met de wet op de patiëntenrechten. Maar weet jij wat de wet precies inhoudt? Ken je de acht patiëntenrechten? Weet je hoe je de wetgeving dagelijks toepast?

Met de gratis e-learning ‘De wet op de patiëntenrechten’ kan je je snel weer bijscholen. Stapsgewijs nemen we je mee in de wetgeving en wat deze voor jou, als zorgprofessional, kan betekenen. Met vragen, praktijkvoorbeelden en casussen brengen we de wet tot leven.

Duur: +/- 60 minuten

Ontdek het hier
placeholder

OOGG

De onafhankelijke ombudsdienst geestelijke gezondheidszorg (OOGG) bedient bijna alle organisaties in de geestelijke gezondheidszorg. Een ombudsdienst behandelt vragen en klachten over patiëntenrechten.  

Ben jij benieuwd naar wat de ombudsdienst voor jou en je patiënten kan betekenen? Je ontdekt het in onze gratis e-learning.

Duur: +/- 20 minuten

Ontdek het hier
steunfiguren

Steunfiguren

Ontdek de rol van de vertrouwenspersoon en de vertegenwoordiger. Leer wat ze precies doen en hoe ze worden aangesteld. We staan ook stil bij de meerwaarde van deze steunfiguren voor jou als zorgverlener.

Na het doorlopen van deze modules krijg je enkele uitdagende casussen om je kennis te versterken.

Duur: +/- 20 minuten

Ontdek het hier
ontdek de e-learning EHBP

Eerste Hulp Bij Psychische problemen

Wat doe je als een vriend(in) verdrietig is na een relatiebreuk? Of als je buurman niet meer zo vrolijk is als normaal? Deze e-learning voor het brede publiek is een samenwerking tussen Te Gek!? en Rode Kruis-Vlaanderen. Voor iedereen die handvaten zoekt om anderen te kunnen helpen. Geen voorkennis nodig.

Duur +/- 60 minuten

Ontdek het hier