Georganiseerd in samenwerking met VAD. Ongetwijfeld kom je als zorg- of hulpverlener op de PAAZ in contact met een patiënt die worstelt met (zwaar) alcoholgebruik. In deze vorming krijg je meer inzicht in alcoholmisbruik en -verslaving. We lichten het complex samenspel van factoren toe die maken dat iemand een alcoholprobleem ontwikkelt. We zoomen in op de processen die leiden tot verslaving. De aanpak van alcoholproblemen in de hulpverlening omvat heel wat aspecten: opmerken, inschatten van de ernst, motivatie versterken, terugvalpreventie en eventueel doorverwijzing.  

Je staat stil bij de rol die jij (en jouw dienst) kan opnemen en krijgt heel wat handvaten aangereikt om verder in de praktijk aan de slag te gaan rond dit thema.  

Doelpubliek 

Deze vorming is toegankelijk voor alle zorg- en hulpverleners uit de PAAZ die interesse hebben in het thema alcohol. Er is geen voorkennis vereist. 

Praktische info  

Datum: donderdag 30/05/2024 van 9u30 tot 16u30, onthaal vanaf 9u.  

Locatie: VVBAD, Statiestraat 179, 2600 Berchem, op 2 minuten wandelafstand van station Berchem

Kostprijs: 95 euro inclusief water, koffie, thee en broodjeslunch   

Lesgever: May Leenaerts, preventiewerker CGG VAGGA Antwerpen 

Aantal deelnemers: min 12 en max 18 deelnemers  

Uiterste inschrijvingsdatum: 15/05/2024

Na je inschrijving ontvang je een betalingsverzoek van zodra het minimumaantal deelnemers is ingeschreven. Je deelname is pas definitief na betaling.  

Accreditering werd aangevraagd

Contact  

Bij vragen: veerle.gerbosch@psyche.be, 0490 66 27 58 

Foto copyright: VAD