Georganiseerd in samenwerking met VAD. Als zorg- of hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg word je soms geconfronteerd met alcohol- of ander druggebruik. In deze vorming krijg je meer inzicht in dit fenomeen. We lichten het complex samenspel van factoren toe die maken dat iemand middelen gebruikt en middelenproblemen ontwikkelt. We zoomen in op de processen die leiden tot verslaving.

De aanpak van middelenproblemen in de hulpverlening omvat heel wat aspecten: van opmerken en inschatten van de ernst, over motiveren tot terugvalpreventie en eventueel doorverwijzing.

Je staat stil bij de rol die jij (en jouw organisatie) kan opnemen en krijgt heel wat handvaten aangereikt om verder in de praktijk aan de slag te gaan rond dit thema.

Ter verduidelijking: er wordt in deze vorming geen productinformatie gegeven en het is geen intervisie.

Doelpubliek

Deze vorming is toegankelijk voor alle hulpverleners uit de geestelijke gezondheidszorg die interesse hebben in dit thema. Er is geen voorkennis vereist. Ook meer evaren hulpverleners die hun kennis willen opfrissen, zijn welkom.

Praktische info

Datum: donderdag 07/03/2024, van 9u30 tot 16u30, onthaal vanaf 9u.

Locatie: Mundo Antwerpen, Turnhoutsebaan 139A, 2140 Borgerhout, op 15 minuten wandelafstand van station Antwerpen-Centraal.

Kostprijs: 95 euro inclusief water, koffie, thee en broodjeslunch 

Spreker: Erik Helderweert, preventiewerker CGG VAGGA Antwerpen

Aantal deelnemers: min 12 en max 20 deelnemers

Na je inschrijving ontvang je een betalingsverzoek van zodra het minimumaantal deelnemers is ingeschreven. Je deelname is pas definitief na betaling. 

Accreditering werd aangevraagd

Contact

Bij vragen: veerle.gerbosch@psyche.be, 0490 66 27 58

Foto copyright: VAD