Nieuws

Gratis e-learning over spanning, escalatie en agressief gedrag

Als zorgverlener in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdhulp of zorg voor mensen met een beperking word je soms geconfronteerd met agressief gedrag. Hiermee omgaan is niet eenvoudig.  Daarom lanceren SAM vzw, ICOBA en Psyche, de partners van het project ‘Omgaan met Vrijheidsbeperkende Maatregelen’ een nieuwe gratis e-learning over spanning, escalatie en agressief gedrag.

Je ontdekt wat spanning, escalatie en agressief gedrag precies zijn en krijgt inzicht in mogelijke oorzaken en beïnvloedende factoren. Kennis hierover kan helpen om preventief en de-escalerend te werken. Wat op zijn beurt kan helpen om de toepassing van vrijheidsbeperkende maatregelen, zoals afzondering en fixatie, te voorkomen. Deze e-learning maakt deel uit van een leertraject, waarvan later dit jaar e-learnings gelanceerd worden over preventie, omgaan met agressief gedrag en nazorg, opvang en herstel.

De e-learning biedt alle basisinformatie die jou als zorgverlener op weg zet. Ze is zo ontworpen dat je ze volledig op je eigen tempo kan volgen, waar je maar wil. Of je nu thuis bent of op het werk. Je kan de e-learning eenvoudig onderbreken en hervatten op een moment dat voor jou past. Na het voltooien van deze e-learning ontvang je een attest van deelname.

Nieuwsgierig? Registreer je hier.