Nieuws

Activeringstrajecten zijn tijdelijke trajecten voor werkzoekenden met cognitieve, medische, psychische, psychiatrische en/of sociale problemen, om hen voor te bereiden op betaalde tewerkstelling. De deelnemer krijgt een combinatie van werk- en zorgbegeleiding aangeboden, op en naast de werkvloer. 

In Vlaanderen zijn zes netwerken actief en samen begeleiden ze in dit project jaarlijks tussen de 1300 en 1400 werkzoekenden. Psyche is netwerkcoördinator van het netwerk dienstverleners in Oost-Vlaanderen en nam het initiatief om deze e-learning te ontwikkelen. De online vorming is in de eerste plaats bedoeld voor alle medewerkers van de activeringstrajecten, maar staat uiteraard open voor iedereen die meer wil weten over dit project. 

In verschillende modules leer je alles over de doelgroep, de doelstellingen en het verloop van een traject. Daarnaast krijg je informatie over de concrete opdrachten en de samenstelling van het netwerk per provincie. 

Je kan de e-learning volgen waar en wanneer jij wilt, op jouw eigen tempo. Je kan de e-learning bovendien onderbreken en eenvoudig hervatten op een moment dat voor jou past. Op het einde volgt een kennistest en kan je jouw certificaat van deelname downloaden.  

Nieuwsgierig? Registreer je hier.