Nieuws

Wat doe je als ouder, hulpverlener, kind als je een gevoel hebt waar je de woorden niet voor vindt? Wat doe je als je als kind te maken krijgt met een ouder die zich niet goed voelt en hiervoor hulp nodig heeft? Hoe leg je aan kinderen uit dat psychische zorg krijgen oké is? Dat het niet anders is dan wanneer je naar de dokter gaat?

Dit is een greep uit de thema’s die het prentenboek “Konijn en de onzichtbare pijn” gevormd hebben. Konijn en de onzichtbare pijn beschrijft een verhaal waar je als hulpverlener, ouder, opvoeder en kind verschillende kanten mee uit kan.

Het verhaal volgt het personage Konijn. Konijn voelt zich niet goed want hij heeft pijn. De pijn is echter niet te zien en dat snapt Konijn niet zo goed. Hij weet niet wat hij ermee moet doen. Dit is vaak een beginpunt waar kinderen op botsen. Er is een “onzichtbare” pijn, maar wat doe je daarmee?

In het prentenboek volgt de lezer Konijn in zijn proces. Hij krijgt hulp, gaat in therapie en wordt gesteund door zijn omgeving.

Auteur Emma Gemis koos bewust voor verschillende elementen om een prentenboek te creëren dat breed inzetbaar is. Zo kan het boek ook gebruikt worden voor ouders die therapie volgen en met hun kinderen hierover in gesprek willen gaan.

Het belangrijkste doel voor Emma is dat kinderen, ouders, jongeren meer durven bespreken. Dat er meer uitgesproken kan worden, vooral als het moeilijk gaat. Het is net op die momenten dat mensen elkaar nodig hebben.

“Verbinding, taal en normaliseren, dat is het grootste doel van mijn prentenboek.”

Konijn en de onzichtbare pijn is te bestellen vanaf 6 oktober in pre-order op Boekscout.nl, vanaf 20 oktober beschikbaar bij Standaard Boekhandel en Bol.com.

Naast schrijven en illustreren, werkt Emma Gemis als gediplomeerd beeldend therapeut met kinderen tussen 6-12 jaar in het Medische Centrum Sint-Jozef te Munsterbilzen.