Ga naar de inhoud
dinsdag 02 april

Tentoonstelling 'Autisme in beeld'

De vier organisaties van de KEIvoorAutisme campagne – Liga Autisme Vlaanderen, Participate!, sterkmakers in autisme en Vlaamse Vereniging Autisme – nodigen je graag uit, bij ons én in jouw buurt, om autisme te ontdekken op verschillende manieren.

Lees meer
zaterdag 20 april

Lagedrukdagen in Limburg

In Limburg organiseert Avansa in het voorjaar drie ‘festivaldagen’ rond prestatiedruk op verschillende locaties

Lees meer
dinsdag 23 april

Omgaan met VBM

Het project Omgaan met VBM ondersteunt organisaties en hulpverleners bij de invoering van de multidisciplinaire richtlijnen over de preventie en toepassing van afzondering en fixatie. Ben je benieuwd naar wat er in die richtlijnen staat? En wil je jouw mening delen over hoe we samen werk kunnen maken van goed omgaan met vrijheidsbeperkende maatregelen? Dan is dit interactieve infomoment iets voor jou!

Lees meer
woensdag 24 april

Voordracht 'Tussen ons - Over liefde & verslaving’

Lieve Blancquaert en psychiater Eva Debusscher verkennen de complexiteit van relaties waar verslaving een rol speelt. Ze bespreken onder meer of liefde mogelijk is bij verslaving, de uitdagingen van helpen bij verslaving en het omgaan met co-afhankelijkheid.

Lees meer
vrijdag 26 april

Studiedag WAIMH Vlaanderen

WAIMH-Vlaanderen is opgericht op 14.02.2004 en mag in 2024 20 verjaardagskaarsjes uitblazen. We nodigen je van harte uit om dit samen te vieren op een feestelijke studiedag. Een boeiende dag met lezingen, discussies en workshops over verleden, heden en toekomst van IMH in Vlaanderen.

Lees meer
maandag 29 april

Vlaamse Studiedag Dubbeldiagnose 'Dubbel is niet half'

Deze studiedag is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk

Lees meer
maandag 29 april

Vorming: Alcohol en verslaving, hoe pak je het aan binnen de GGZ?

Georganiseerd in samenwerking met VAD. Ongetwijfeld kwam je als zorgverlener al in aanraking met een cliënt die worstelt met (zwaar) alcoholgebruik. Alcoholgebruik en -misbruik is niet altijd eenvoudig bespreekbaar te maken, omdat alcohol sociaal aanvaard is in onze samenleving. Terwijl dit net een problematiek is met grote gevolgen, voor de persoon zelf, familie en de omgeving.

Lees meer