Nieuws

Tijdens de Week van de Vrijwilliger lanceerde Buddywerking Vlaanderen een wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers. Danni Heylen, ambassadeur van de Buddywerking, was mee het gezicht van de campagne, die liep op tv, radio en sociale media. Met 18 nieuwe aanmeldingen om buddy te worden, was de campagne een succes te noemen!

Van 2 tot en met 10 maart was een korte animatievideo over de Buddywerking te zien op VRT1 en op sociale media. Ook kon je onze spot horen op de radio's van de VRT. Daarnaast werden alle actieve vrijwilligers binnen de werking bedankt voor hun engagement.

 

"Mensen met psychische problemen geraken dikwijls geïsoleerd en dat moeten we voorkomen. We moeten opnieuw meer oog hebben voor onze medemens."

 

Danni Heylen, meter van de Buddywerking en gezicht van de campagne, zegt: "Ik wil mij inzetten voor Buddywerking Vlaanderen omdat we in een erg individualistische maatschappij leven, die erg prestatiegericht is, en mensen met psychische problemen geraken daardoor dikwijls geïsoleerd en dat moeten we voorkomen en daar moet meer voor gedaan worden. We moeten opnieuw meer oog hebben voor onze medemens.”

Op sociale media alleen waren we in staat om meer dan 24.000 mensen te bereiken. 1.510 van hen klikten door naar de website. 18 personen meldden zich aan om vrijwilliger te worden.

 

Buddywerking Vlaanderen doorbreekt sociaal isolement

Psyche voorziet in de algemene coördinatie en ondersteuning van Buddywerking Vlaanderen. Buddywerking Vlaanderen wil het sociale isolement dat mensen met psychische kwetsbaarheid kunnen ervaren, doorbreken. Zo wordt een vrijwilliger (de buddy) in contact gebracht met een persoon met een psychische kwetsbaarheid. Ze ontmoeten elkaar om op regelmatige basis leuke dingen te doen zoals naar de film gaan, gaan wandelen, samen een koffie drinken… Buddy’s zijn met andere woorden voor hun deelnemer een brug naar de buitenwereld.

 

Word buddy!

Kriebelt het ook bij jou om buddy te worden? Wil jij graag mensen met een psychische kwestbaarheid uit hun sociaal isolement helpen? Bezoek dan www.buddywerking.be, en meld je aan als vrijwilliger.